Potrebni su:
štapići od sladoleda, tempere, lepak, braon papir (za stablo), detalji za ukrašavanje po želji i konac ili tanka žica za kačenje.
Od alata će vam trebati: makaze, štipaljke i šilo.
Postupak:
Temperama obojiti štapiće – za jelkice po 3 zelena, a za zvezdice po 4 u željenoj boji. Kada se osuše, lepiti po tri zelena štapića da se dobije trougao (koristiti štipaljke da drže dok se ne zalepi). Iseći pravougaoni oblik od braon papira i zalepiti za sredinu jedne stranice zelenog trougla. Nasuprot stablu, pažljivo šilom napraviti rupicu za provlačenje konca za kačenje. Jelka je gotova i samo je treba ukrasiti po želji.
Za pahuljice lepiti po dva štapića krstasto, pa kada se osuši spajati po dva krstića (jedan okrenuti za 45°), da se dobije oblik zvezde. Ukrasiti po želji i provući konac za kačenje.
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄