DZP na 25. FEP-u

Naše udruženje bilo je učesnik radioničarskog dela 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) u Bačkoj Palanci.

Radionica koju smo realizovali nosila je naziv „Tamo Dunav zlata pun…“ i glavni cilj joj je bio podizanje svesti o važnosti očuvanja i zaštite reke Dunav i o racionalnoj upotrebi vodnih resursa. Prema programu 25. FEP-a, naša radionica je održana 24. avgusta 2019. godine od 10h do 12h. Uzrast kome je radionica bila namenjena je od 6 do 11 godina, ali smo imali i mlađe i starije učesnike.

Razgovarali smo o rekama i njihovim karakteristikama, a posebnu pažnju posvetili smo stanovnicima reka i područja oko reka i njihovim međusobnim odnosima. Rešavali smo zadatke, vodili debatu ko zagađuje naše reke i kako mi možemo da utičemo na smanjivanje tog zagađenja, prečišćavali vodu i na kraju pravili našu reku i gradili na njoj mostove.

Poslednjeg dana festivala na svečanom zatvaranju i dodeli nagrada, predstavili smo našu radionicu široj publici i zahvalili se organizatorima na odlično organizovanom događaju koji već decenijama promoviše kulturu i nauku za decu.    

Prilog o našoj radionici u okviru specijalne emisije Radio-televizije Vojvodine o festivalu FEP možete pogledati na sledećem linku (na 9. minutu snimka):