Politika kolačića

Na ovoj stranici se govori o upotrebi kolačića (cookies) na ovom veb sajtu. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog veb sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Šta su kolačići

Kolačići su male datoteke koje su uskladištene na vašem računaru pomoću veb pregledača na zahtev veb sajta koji pregledate. To omogućava veb sajtu koji pregledate da zapamti stvari o vama, kao što su podešavanja koja ste postavili na veb sajtu, istoriju pregleda stranica ili da zapamti vašu prijavu, ako takva opcija na sajtu postoji.

Kolačići mogu biti uskladišteni na vašem računaru na kratak period (na primer, neki su uskladišteni samo dok vam je veb pregledač otvoren) ili na duži vremenski period, čak i godinama. 

Naša upotreba kolačića

Ovaj sajt koristi kolačiće za različite svrhe:

  • Analitika. Ovo nam omogućava da utvrdimo kako posetioci koriste ovaj sajt radi njegovog unapređenja.
  • Kolačići za oglašavanje (verovatno trećih lica). Ako ovaj sajt prikazuje reklame, kolačići se mogu postaviti od strane oglašivača kako bi se utvrdilo ko je pregledao oglase ili slične stvari. Ovi kolačići mogu se postaviti od strane trećih lica i u tom slučaju ovaj sajt nema mogućnost za čitanje i pisanje tih kolačića.
  • Ostali kolačići trećih lica za stvari kao što su Facebook ili Twitter deljenje. Ovi kolačići uglavnom će biti postavljeni od strane trećih lica nezavisno, tako da ovaj veb sajt nema mogućnost za čitanje ili pisanje istih.
Dodatni kolačići i oni koje postavljaju treće strane

Dodatni kolačići se mogu postaviti tokom korišćenja sajta kako bi se zapamtile informacije o izvođenju određenih radnji ili se pamte određena podešavanja. Druge kolačiće mogu postaviti dobavljači trećih lica i oni mogu pružiti informacije kao što su anonimno praćenje koji korisnici posećuju sajt ili postavljaju kolačiće prema sadržaju na nekim stranicama, kao što su YouTube ili drugi dobavljači medijskih usluga.

Uklanjanje/Onemogućavanje kolačića

Upravljanje kolačićima i podešavanje kolačića možete izvršiti u okviru opcija, odnosno podešavanja vašeg veb pregledača. Evo spiska vodiča o tome kako to učiniti u nekim od najpopularnijih veb pregledača: