Pravljeni novogodišnji ukrasi

Evo ideje kako da, u skladu sa načelom ponovne upotrebe, napravite novogodišnje ukrase.

Potrebni su: 
štapići od sladoleda, tempere, lepak, braon papir (za stablo), detalji za ukrašavanje po želji i konac ili tanka žica za kačenje. 
Od alata će vam trebati: makaze, štipaljke i šilo.

Postupak: 
Temperama obojiti štapiće – za jelkice po 3 zelena, a za zvezdice po 4 u željenoj boji. Kada se osuše, lepiti po tri zelena štapića da se dobije trougao (koristiti štipaljke da drže dok se ne zalepi). Iseći pravougaoni oblik od braon papira i zalepiti za sredinu jedne stranice zelenog trougla. Nasuprot stablu, pažljivo šilom napraviti rupicu za provlačenje konca za kačenje. Jelka je gotova i samo je treba ukrasiti po želji.
Za pahuljice lepiti po dva štapića krstasto, pa kada se osuši spajati po dva krstića (jedan okrenuti za 45°), da se dobije oblik zvezde. Ukrasiti po želji i provući konac za kačenje. 

🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Sledeći na redu su “zvučni” ukrasi.

 🎼 🎶 🎶 🎼 🎶 🎶 🎼

Ovi ukrasi zahtevaju pripremu od strane odraslih zbog bušenja metalnih zatvarača šilom ili čekićem i ekserom i upotrebe pištolja za lepak. Korišćeni su metalni zatvarači za flaše, tanka meka žica (može i jači konac), čaša i poklopac za pakovanje mini paradajza (oni već imaju rupice), tračice za kačenje, kartonska rolna i kartončići kružnog oblika za zatvaranje rolne u kojoj se takođe nalaze metalni zatvarači.
Ostaje još samo da ih deca ukrase po svojoj želji!

I još malo ideja za ekološku novogodišnju dekoraciju – plastične flaše, čašice od voćnog jogurta, stari lakovi za nokte, šljokice, mašnice, zvončići i ostale sitnice po želji i prema trenutnoj inspiraciji… Igrajte se!