Upoznajte lica klimatskih promena na konferenciji EkoKon 25. novembra

Udruženje Ekogeneza, u saradnji sa udruženjem Dete – zaštitnik planete, ove godine po prvi put organizuje konferenciju EkoKon uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, a tema koja će je obeležiti su klimatske promene.

Samoj konferenciji „EkoKon – Sva lica klimatskih promena”, koja će biti održana 25. novembra, prethodili su konkursi (akademski, literarni, likovni i foto-konkurs), koji su bili prilika za sve one kojima su klimatske promene važna tema da svoj stav o njoj izraze na različite načine. Izabrani radovi će na dan konferencije biti dostupni svima, u vidu zbornika koji će biti objavljen, dok u pobedničkim radovima već možete da uživate na sajtu EkoKona.

 

Veoma smo srećni što su nam učesnici pokazali da se o klimatskim promenama i te kako razmišlja u našoj zemlji, bez obzira na starosnu dob, stepen obrazovanja i sferu interesovanja. Zahvaljujući njima, uverili smo se da su klimatske promene problem svih nas i da se samo zajedničkim delovanjem možemo prilagoditi i suočiti sa njima”, udruženje Ekogeneza.

 

U sredu, 25. novembra, zaokružićemo ovaj divan put koji smo prešli zajedno i dan posvetiti razgovoru o klimatskim promenama iz raznih aspekata. Gledaoci i učesnici će imati priliku da čuju predavanje profesora Vladimira Đurđevića na temu klimatskih promena, a zatim i da učestvuju u dve panel diskusije. Kako klimatske promene izgledaju iz ugla struke, a kako iz ugla civilnog sektora, biće dve osnovne polazne tačke za sagledavanje i upoznavanje svih lica ovog, danas svima poznatog, fenomena. Virtuelno ćemo dodeliti sertifikate i nagrade učesnicima konkursa, a imaćete priliku i da čujete prezentacije studenata čiji su se naučni radovi istakli među ostalima.

 

Na likovni konkurs stigli su radovi iz svih delova Srbije, od Pirota do Vrdnika i od Bora do Šapca. Ako neko ima dilemu da li najmlađi znaju da imamo problem sa ubrzavanjem klimatskih promena, predlažemo da pogleda radove u našem Zborniku. Deca žele da uče i ne čekajući da porastu žele da budu deo rešenja. Mi želimo da u saradnji sa drugim organizacijama i institucijama pomognemo da ova tema uđe na velika vrata u planove i programe vaspitno-obrazovnog rada u Srbiji od najranijeg uzrasta. EkoKon je naš prvi korak ka tom cilju”, udruženje Dete – zaštitnik planete.

Više o ovom događaju možete pročitati OVDE.

Autor: Dragoslava Stamenović, koordinatorka komunikacija na projektu